teen patti game se paise kaise kamay

Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om.

I ett Active Learning Classrom (ALC) sitter studenterna vid runda bord istället för i klassisk föreläsningssittning. Det ger en större gruppdynamik och flexibilitet. Med hjälp av surfplattor och mobiltelefoner kan arbetsgrupperna koppla upp sig på var sin stor skärm och dela idéer och material med varandra. Läraren får till exempel bättre möjligheter att stötta och följa grupparbeten än när studenterna arbetar i separata grupprum. Grupperna kan interagera på olika sätt och lära av varandra. Läraren kan också följa studenternas diskussioner och på så vis mäta deras kunskaper. ALC-salen är även till nytta vid kursintroduktioner. Med hjälp av tekniken kan studenterna snabbt lära känna varandra på ett lekfullt sätt.

våra salar

Det finns 3st Active Learning Classroom på Högskolan Väst.
  • H104: Utrustad med 7st runda bord och 42st sittplatser. Väggarna innanför den grå listen är whiteboardtapet och skärmarna till varje bord är interaktiva. Heltäckningsmattan  dämpar ljudet till en behaglig nivå i rummet. Här kopplar studenterna upp sig trådlöst till skärmarna.
  • E203: 5st runda bord och 30 sittplatser. Varje bord har en skärm och väggarna är klädda med whiteboardtapet. Även här kopplar studenterna upp sig trådlöst till skärmar (dessa är dock ej interaktiva som i H104)
    Observerar att salen renoveras i och med Campusprojektet.
  • F413: Vår minsta ALC-sal med 4st runda bord och plats för 24st studenter. För att använda skärmarna kopplar studenterna i en HDMI-kabel till sin dator. 

workshop

Under våra workshops får du lära dig att hantera tekniken i rummet men även ta del av pedagogiska upplägg som passar för salen. Vi demonstrerar hur arbetet kring borden kan ske och hur man enkelt kan dela material mellan borden samt ger idéer kring användandet av whiteboardytorna. I salen finns ett förvaringsskåp med pennor och tavelsudd samt en iPad för att kunna styra skärmarna utan att vara bunden till den fasta styrpanelen i rummet. Skåpet är försett med kodlås och under workshopen får du tillgång till koden. Borden är markerade med olika färger så ett tips är att  med sidor i samma färger som borden. I H104 byter du enkelt slide per bord genom att svepa med fingret över skärmen. Detta visar vi bland annat under workshopen. 

Saknar du något på sidan eller har du frågor om ALC, kontakta IKT-pedagogerna på ims@unkeusch.com. Du kan även träffas oss på vår drop in, boka handledning eller delta i en workshop.

Guider och pedagogik

Senast uppdaterad av Emma Norberger
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen