teen patti game se paise kaise kamay

Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om.

Vad är Näktergalen?

Näktergalen är en etablerad mentorverksamhet som finns på flera universitet och högskolor i Sverige och runt om i världen. Högskolan Väst startade verksamheten från och med hösten 2020. Mentorprogrammet Näktergalen drivs av Högskolan Väst i samarbete med grundskolor i Trollhättans stad.  Syftet med verksamheten är att skolbarn får möjlighet att träffa och lära känna en extra vuxen som studerar på Högskolan Väst. Du som student får unika erfarenheter och medverkar till ett mer hållbart samhälle genom att bland annat inspirera ett barn till högre studier. Du och barnet bestämmer vad ni ska göra när ni träffas. Det kan handla om att tillsammans upptäcka och lära nya spännande saker: till exempel sport, natur, kultur och nöjen. Som mentor får du en budget som skall täcka omkostnader för både barnet och dig. Förutom detta får du flera andra förmåner som mentor! Vill du ta del av barnens och mentorernas erfarenheter? Läs den spännande utvärderingen av Näktergalen; Utvardering-av-mentorsverksamheten-Naktergalen-2021.pdf   Vill du höra några röster från studenter och barn som deltagit i Näktergalen?

Vilka barn kan få en mentor?

Alla barn som går i årskurs 1–6 på samverkande skolor kommer att få möjlighet att visa intresse för att delta i Näktergalens mentorsverksamhet. Allt deltagande bygger på frivillighet.

Vem kan bli mentor?

Du som studerar på Högskolan Väst kan ansöka om att bli mentor i Näktergalen! Innan du kan bli mentor kommer du att bli intervjuad, få lämna referenser och lämna in ett utdrag ur belastningsregister. Som mentor får du under hela mentorstiden kontinuerlig utbildning samt regelbunden handledning för uppdraget av Högskolan Väst.

Mer om mentorsverksamheten Näktergalen

infoblad näktergalen.pdf  

Ansök om att bli mentor i Näktergalen >

När? Var? hur träffas barn och mentor?

Ditt uppdrag som mentor pågår under cirka 8 månader. Mentorsåret startar med en festlig KickOff i oktober och avslutas med en fin ceremoni nästa termin i maj. Du träffar ditt mentorsbarn cirka 2-3 gånger i månaden. Det är ni tillsammans som bestämmer när ni ska träffas och vad ni skall göra. Några timmar i veckan erbjuder du ditt mentorsbarn möjlighet att få komma i kontakt med roliga och lärorika aktiviteter. Tillsamman får du och barnet erfarenheter som ni kanske inte visste fanns eller annars skulle få möjlighet till. Din tid är ett värdefullt bidrag till att försöka skapa förutsättning för hopp och självkänsla hos ett barn. Dessutom får du möjlighet att bli en betydelsefull extra vuxen och utvecklas genom möten med ett barn.

Det här händer under pågående mentorsår 2021/22 

Tider för kommande mentorsår 2022/23

Logotype för Näktergalen

Kontakt

Senast uppdaterad av Biblioteket
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen