teen patti game se paise kaise kamay

Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om.

Du ansöker om examen hos den högskola eller det universitet där du slutfört den sista kursen i din utbildning (såvida inte de berörda högskolorna har kommit överens om något annat). Din ansökan prövas därefter mot gällande nationella och lokala examensregler. Ditt examensbevis visar vilken slags examen du tagit ut, vilka kurser som ingår i din examen, titel på examensarbetet, betyg på kurserna och vilket datum de avslutades. Examensbeviset är tvåspråkigt (svenska och engelska). Samtliga examensbevis som utfärdas av svenska universitet och högskolor åtföljs av en bilaga på engelska – Diploma Supplement. Bilagan beskriver utbildningen samt visar dess plats i det svenska utbildningssystemet. Diploma Supplement ska användas tillsammans med examensbeviset och blir särskilt viktigt vid ansökningar till utbildningar och/eller arbeten utanför Sverige. Både examensbeviset och Diploma Supplement är kostnadsfria.  Den som har en examen utfärdad vid ett svenskt lärosäte har möjlighet att dela information om sin examen med valfri mottagare, till exempel en arbetsgivare. Läs om hur du gör under Vanliga frågor här nedan.

Så här ansöker du om examensbevis

Logga in i och följ sedan instruktioner för hur du går tillväga. En kort instruktionsfilm hittar du . Saknar du konto, kan du ansöka via blankett, se längst ner på sidan. 

HANDLÄGGNINGSTID:
Vi har en handläggningstid på uppskattningsvis 8 veckor. Den kan bli lite längre än så under semesterperioden eller beroende på ärendets karaktär.

Om högskolan avslår din ansökan kan du överklaga beslutet till .

Vi hanterar personuppgifter

När du kontaktar examensenheten kan vi komma att behöva dina personuppgifter, exempelvis personnummer, anteckningar om tidigare studier, yrkeserfarenhet mm. Alla data som kan kopplas till dig som person hanteras enligt dataskyddslagen (GDPR).

Läs mer om GDPR och hur vi hanterar dina personuppgifter på Högskolan Väst.


Vanliga frågor

Senast uppdaterad av Anita Eriksson
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen